Weerbaarheidstraining Rots & Water voor kinderen van groep 6 en 7

Aantal keer bekeken 468 Geplaatst: dinsdag, 17 september 2019

Weerbaarheidstraining

Rots & Water vergroot spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. CJG Drimmelen Geertruidenberg start een nieuwe training in november. 

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak hun grens over. Als ouder zou je willen dat je kind wat meer zelfvertrouwen krijgt, leert om op een goede manier voor zichzelf op te komen of om regels en grenzen te accepteren. Speciaal voor deze groep organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Drimmelen Geertruidenberg de training Rots & Water. De training is bedoeld voor kinderen uit groep 6 en 7 in de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg. De eerstvolgendeeditie start op maandag 4 november in Made. De exacte locatie volgt nog.

Tijdens de training Rots & Water krijgen kinderen al spelenderwijs en door actieve oefeningen sociale- en communicatieve vaardigheden aangeleerd. Ook leren ze om in conflicten en probleemsituaties effectief in actie te komen. Daarnaast voeren we kringgesprekken en krijgen de kinderen verwerkingsopdrachten. Met als doel het voorkomen en verminderen van sociale problemen. Denk hierbij aan pesten, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ouders van deelnemers
CJG Drimmelen Geertruidenberg vindt het belangrijk dat ouders worden betrokken bij de training. Daarom ontvangen zij tijdens de trainingsperiode nieuwsbrieven. Hierdoor weet je als ouder wat je kind tijdens de training doet en kun je er thuis actief mee aan de slag. Deze nieuwsbrief kan met school gedeeld worden zodat ook de leraar kan oefenen met je kind. 

Voor wie en wanneer
De training is voor kinderen van groep 6 en 7 in de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg. De eerste training start op maandag 4 november in Made. De laatste is op maandag 20 januari. De trainingen zijn op maandag van 15.45 tot 17.00 uur. De exacte locatie volgt nog.

Aanmelden
Opgeven kan via het telefoonnummer 0162-690120. Samen bekijken we of de training geschikt is voor jouw kind. Mocht de training minder passend zijn of vol zitten, dan kun je bij ons altijd terecht voor advies en ondersteuning. Dat geldt ook wanneer jouw zoon of dochter net iets ouder of jonger is dan de aangegeven leeftijd. Wij bieden graag maatwerk.