Weerbaarheidstraining Rots & Water gaat van start

Aantal keer bekeken 177 Geplaatst: dinsdag, 01 september 2020

Weerbaarheidstraining
Wij starten in september met de weerbaarheidstraining Rots & Water voor kinderen met het geboortejaar 2011-2012. Deze training vergroot spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen.

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak hun grens over. Als ouder wil je graag dat je kind wat meer zelfvertrouwen krijgt. Dat je kind voor zichzelf leert opkomen op een goede manier of leert om regels en grenzen te accepteren. Speciaal voor deze groep organiseren wij de training Rots & Water. 

Wat doen we

Met spel en actieve oefening leren we de kinderen sociale en communicatieve vaardigheden. Ook leren ze effectief in actie komen in een conflict- of probleemsituatie. We houden kringgesprekken en kinderen krijgen opdrachten waarmee ze zelf aan de slag gaan. Hiermee willen we sociale problemen voorkomen en verminderen. Denk hierbij aan pesten, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ouders van deelnemers

We betrekken ouders bij de training. Dat vinden we belangrijk. Daarom sturen wij tijdens de trainingsperiode nieuwsbrieven. Hierdoor weet je als ouder wat jouw kind tijdens de training doet en kun je er thuis actief mee aan de slag. Als je de nieuwsbrief met school deelt kan ook de leraar oefenen met jouw kind. 

Voor wie en wanneer

We starten in september de training voor kinderen met het geboortejaar 2011-2012 in de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg. Begin 2021 willen we een training starten voor kinderen met het geboortejaar 2009-2010. Houd hiervoor de website in de gaten.

Interesse?

Bel voor meer informatie 0162-690120. Bij een nieuwe aanmeldingen kijken we samen of de training geschikt is voor jouw kind. Zit de training vol of is deze niet passend dan bekijken we samen naar de mogelijkheden. Dat geldt ook wanneer jouw kind net iets ouder of jonger is. We bieden graag maatwerk.