Week van de Pleegzorg 2019

Aantal keer bekeken 290 Geplaatst: donderdag, 31 oktober 2019

Week
Van 30 oktober t/m 6 november organiseert Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, voor de vijfde keer de Week van de Pleegzorg.
Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig. Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af en daardoor lukt het volgens de organisatie steeds minder goed om een ideale match te vinden voor kinderen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Een belangrijk onderdeel is het werven van nieuwe pleegouders. Hiervoor is een nieuwe campagne ontwikkeld Open je wereld nu.nl.

 

Beeldvorming Pleegzorg

Met deze campagne willen ze onder andere de beeldvorming over pleegzorg veranderen. "Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat er verschillende manieren zijn om pleegouder te zijn. Daardoor denken veel van hen bij voorbaat al dat pleegzorg niets voor hen is. Met de campagne willen we de mensen laten zien dat je bijvoorbeeld ook pleegouder kunt worden in deeltijd", zegt Esther Overweter van Pleegzorg Nederland.

Voor meer informatie en landelijke acties check de website van week van de pleegzorg.