We starten met Scheidingsadvies

Aantal keer bekeken 220 Geplaatst: donderdag, 14 mei 2020

We
Daar gaan we weer … alsmaar diezelfde ruzie.

Corona en uw relatie

Door het coronavirus zijn we veel meer thuis. Dit is voor iedereen een uitdaging. Het kan zorgen voor meer frustraties, prikkelingen en verhoogde stress. Dat is van invloed op wat u aan kan. Tel daarbij op dat de kinderen ook veel meer aanwezig zijn en dat u naast uw werk ook juf of meester bent. Al deze factoren kunnen als een stoorzender werken binnen uw relatie. En dan ligt er een grote uitdaging om deze periode goed met elkaar door te komen. Dat is geen makkelijke opgave.

Corona en toename van scheidingen

Het samen thuiszitten kan ervoor zorgen dat de spanningen oplopen, waarbij de kans op een scheiding toeneemt. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met Stichting Inzet voor Zorg Scheidingspunt. Zij zijn gespecialiseerd in scheidingen. Samen starten we met het geven van online scheidingsadvies aan ouders.

Wat gaan we doen

Loopt u tegen relatieproblemen aan die mogelijk leiden tot een scheiding? En wilt u dit graag voorkomen? Stel dan gericht uw vragen, groot of klein, aan onze deskundigen en win advies in over uw situatie. De adviesgesprekken bieden we aan via videobellen. Elk gesprek is met een CJG- en Scheidingspunt professional. U kunt zich samen of individueel aanmelden voor een gesprek van maximaal 30 minuten. Het gesprek is vrijblijvend.

Scheidingsadvies start 25 mei

We starten 25 mei met het eerste online Scheidingsadvies. Het volgende gespreksmoment is op 9 juni. Daarna bieden we het om de 14 dagen aan op de dinsdagmiddag. Het tijdstip ligt tussen 14.30 en 17.00 uur en wordt door de CJG-professional met u afgestemd.

Relatietips

Hoe houdt u uw relatie goed en hoe vermijdt en lost u relatieproblemen op in deze periode?

  • Begrijp dat iedereen in dezelfde situatie zit, ook voor uw partner en kinderen is het moeilijk;
  • Blijf elkaars irritaties horen en neem ze serieus;
  • Spreek verwachtingen naar elkaar uit, maar ook uw gemis;
  • Praat met elkaar over de irritatie, waar komt deze vandaan?
  • Praat met elkaar over wat de situatie met u doet, wat lastig is en vooral wat u kan helpen;
  • Er is geen waarheid. Ieder heeft zijn eigen verhaal;
  • Zoek hulp als u merkt dat jullie deze situatie met elkaar/met jullie gezin niet aankunnen. 

Meer informatie of deelnemen aan Scheidingsadvies?

Wat de toekomst ons gaat brengen weet niemand. We hopen in ieder geval dat er geen scheidingen komen door de huidige situatie. Helaas zien we dat een scheiding soms wel de beste oplossing is. Denkt u dat we u een steuntje in de rug kunnen geven? Meld u aan via scheidingsadvies@cjgdg.nl. U ontvangt van ons een bevestigingsmail met een uitleg voor het online Scheidingsadvies.

CJG-professionals: Inge Hopmans en Ivo van Groesen
Scheidingspunt professionals: Erik de Graaff en Mariëlle van Dongen

Meer informatie over Stichting Inzet voor Zorg Scheidingspunt vindt u op: www.stichtinginzetvoorzorg.nl