Tips voor de herfstvakantie!

Aantal keer bekeken 382 Geplaatst: woensdag, 17 oktober 2018

Tips

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kids op pad te gaan. Zoek je leuke idee├źn? We geven je een aantal tips!

Een boswandeling

In de herfst zijn de kleuren in het bos het mooist, vallen de kastanjes en noten uit de bomen en groeien er paddenstoelen. Tijd om naar het bos te gaan! Met dit zonnige weer is het helemaal een goed idee om een wandeling te maken. Neem eens een tasje mee en ga op zoek naar kastanjes. Thuis kunnen jullie daar mooie figuurtjes van knutselen, bijvoorbeeld met sat├ęprikkers. Ook is het leuk om de kinderen tijdens de boswandeling op zoek te laten gaan naar zoveel mogelijk verschillende gekleurde bladeren. Daar kun je veel leuke dingen van maken. Bijvoorbeeld een slinger van bladeren.

Maak een herfst-kijkdoos

Hebben de kinderen tijdens de boswandeling kastanjes, bladeren en noten verzameld? En heb je nog een lege schoenendoos liggen? Laat de kinderen hier een mooie herfst-kijkdoos van maken! Je kunt bijvoorbeeld een bos maken met allerlei leuke diertjes. Alle creaties zijn mogelijk!

Bezoek de kinderboerderij

Ga samen met je kids naar de kinderboerderij! Kinderen vinden het altijd erg leuk om de geitjes, kippen, konijntjes en andere leuke dieren te spotten. Welk dier vindt jouw kind het leukst?

Zelf een boek maken

Kinderen hebben een rijke fantasie! Laat ze lekker eens creatief aan de slag gaan en hun eigen verzonnen verhaal opschrijven. Met een paar A4-tjes, heb je al mooi boekje. Vergeet niet om een leuke titel te verzinnen en een mooie voorkant te maken. Bind de blaadjes aan elkaar met een mooi lintje en jouw kind heeft een eigen boek!