Pesten. Wat doe je ertegen?

Aantal keer bekeken 545 Geplaatst: zondag, 16 september 2018

Pesten.

Het is deze week de Week tegen pesten. En dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De gevolgen van pesten zijn namelijk ernstig. Het is daarom belangrijk om het probleem op tijd en goed aan te pakken. Ook als je kind digitaal wordt gepest.

Wat kun je als ouder doen?

Het pesten stopt meestal niet vanzelf. Je kunt daarom het beste snel actie ondernemen. Blijf hierbij wel rustig.

  • Praat met je kind en luister goed naar wat je kind vertelt. Zo kom je er het best achter wat er precies aan de hand is.
  • Neem contact op met de leiding van de plek waar het pesten plaatsvindt, bijvoorbeeld op school. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het pestprobleem en kunnen de pester(s) aanspreken. Bij cyberpesten kun je contact opnemen met bijvoorbeeld de beheerder van de website.
  • Probeer samen met je kind een oplossing te kiezen die volgens jullie de grootste kans van slagen heeft. Je kind moet zich goed voelen bij de oplossing die jullie bedenken.

Meer zelfvertrouwen

Geef je kind eens wat vaker een compliment. Een kind met wat meer zelfvertrouwen staat wat steviger in de schoenen. Hierdoor kan het voor de pester minder aantrekkelijk worden om te pesten. 

Extra informatie over pesten

Wil je weten wat je allemaal nog meer kunt doen? Ga dan naar www.cjgdrimmelengeertruidenberg.nl/pestgedrag.

Advertentie pesten