Informatieavond pleegzorg op maandag 10 december

Aantal keer bekeken 564 Geplaatst: woensdag, 28 november 2018

Informatieavond

Heeft u ooit eens nagedacht om pleegouder te worden of wilt u daar graag meer informatie over? Kom dan op maandag 10 december naar de informatieavond over pleegzorg van Juzt. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer.

Aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld

In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg verdubbeld. Het gaat hier om kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen en voor korte of langere tijd in een pleeggezin wonen. Door de enorme stijging is de vraag naar pleegzorg veel groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen. Nieuwe pleeggezinnen zijn daarom hard nodig. Een pleeggezin kan zorgen voor veiligheid, stabiliteit en rust voor kinderen.

De informatieavond

Tijdens de informatieavond over pleegzorg krijgt u alles te weten over pleegouderschap. Hoe is het om pleegouder te zijn, hoe wordt u pleegouder en is werk en pleegzorg te combineren? Daarnaast vertelt een pleegmoeder over haar ervaringen. Uiteraard krijgt u ook volop gelegenheid om vragen te stellen.  

Wilt u meer informatie?

Kom naar de informatieavond op maandag 10 december. Deelname is vrijblijvend en verplicht tot niets. We vragen u wel om u aan te melden via www.juzt.nl/pleegzorg.