Ik maak het verschil

Aantal keer bekeken 508 Geplaatst: maandag, 19 november 2018

Ik

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Dit is meer dan dat je misschien verwacht. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Deze week, tijdens de Week tegen kindermishandeling, wordt hier in heel Nederland extra aandacht besteedt.

Iedereen kan iets betekenen

Het lijkt soms lastig om kindermishandeling te stoppen. Toch kan iedereen iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Een vriend met een luisterend oor, een alerte buurman, een huisarts die doorvraagt, een leerkracht die begrijpt wat het betekent of een hulpverlener die een collega coacht. Een klein gebaar kan een groot verschil maken.

Heb je vermoedens?

Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Kijk op www.vooreenveiligthuis.nl  voor advies en meer informatie.

Voor al uw kleine en grote vragen

Het CJG Drimmelen Geertruidenberg is er voor al uw kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden. Want elke fase van het ouderschap kent uitdagingen. Of je nu zwanger bent, kleuters of pubers grootbrengt. Wil je advies of meer informatie? Bel 0162-690120 of neem contact op via het contactformulier op onze website.