Hoe ondersteun ik mijn kind bij een scheiding?

Aantal keer bekeken 305 Geplaatst: donderdag, 26 juli 2018

Hoe

Scheidingen komen helaas nog erg vaak voor. Voor de meeste kinderen is het heel naar als hun ouders gaan scheiden. Ze vinden een scheiding een ingrijpende gebeurtenis en kunnen boos, verdrietig, verward of angstig worden. Maar hoe help je de kinderen na de echtscheiding? Om te beginnen is het belangrijk dat je je kind op een goede en duidelijke manier ondersteunt.

Hoe kun je je kind ondersteunen?

Veel kinderen zijn trouw aan beide ouders. Daarom is het vaak moeilijk voor een kind als zij negatief over elkaar praten. Zeg dus geen nare dingen over je ex-partner, ook al ben je boos of verdrietig. Geef je kind het gevoel dat het van beide ouders mag houden en stimuleer het contact met de andere ouder. Maak geen ruzie waar je kind bij is. Bescherm je kind door liefde en aandacht te geven en ben open en eerlijk. Vertel samen dat jullie gaan scheiden en wat dat voor je kind betekent. Meer hoeft je kind niet te weten. Ook niet over jullie relatieproblemen. Meer tips? Kijk bij de opvoedinformatie op onze website. 

Spel- en praatgroep KIES

Om kinderen te begeleiden de scheiding een plaats te geven, organiseert CJG Drimmelen Geertruidenberg de spel- en praatgroep KIES. KIES bestaat uit zeven bijeenkomsten en helpt bij het proces van verwerken en loslaten. Op 24 september start een nieuwe reeks bijeenkomsten. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met ons op via 0162-690120 of vul het contactformulier in op onze website.