Maatregelen in verband met corona

Aantal keer bekeken 796 Geplaatst: dinsdag, 17 maart 2020

Maatregelen

Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin Drimmelen Geertruidenberg volgt de richtlijnen van het RIVM.

Wat doet het CJG Drimmelen Geertruidenberg?

Het CJG wil op alle mogelijke manieren meewerken om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Dit betekent dat onze jeugdprofessionals en ondersteuners zo veel mogelijk vanuit huis werken en we geen huisbezoeken plannen als dat niet nodig is. Om de continuïteit van de zorg zoveel mogelijk te waarborgen werken we met andere oplossingen. Denk hierbij aan een telefonisch consult of beeldbellen.

Verder volgen we de adviezen van het RIVM op:
  • regelmatig grondig handen wassen
  • geen handen schudden
  • gepaste afstand houden
  • hoesten en niezen in de elleboog
  • papieren zakdoekjes gebruiken

Hoe handelen we in een crisissituatie?

Als er sprake is van een spoedsituatie en/ of als de veiligheid in het geding is, overwegen onze jeugdprofessionals een huisbezoek of extern overleg. Hierbij volgen zij de RIVM-richtlijnen en controleren of er geen gezondheidsklachten zijn bij de betrokken partijen. Anders wordt er gekeken naar alternatieve mogelijkheden zonder fysiek contact.

Nieuwe aanmeldingen

Door de maatregelen die het CJG neemt in verband met het coronavirus komen nieuwe aanmeldingen op de reeds bestaande wachtlijst.

Bereikbaarheid

Je kunt ons bereiken via het contactformulier.

Of neem contact op via 0162-690120

Vragen over het coronavirus? Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.