Nieuws

Alle nieuwsitems

Zelf 13-jarige al piep in het oor na harde muziek

11-07-16

Maar liefst 57% van de middelbare scholieren van gemiddeld 13 jaar geeft aan last te hebben van een piep in het oor na het luisteren van muziek op hun muziekspeler of na het bezoeken van een feestje. Door op jonge leeftijd al regelmatig te worden blootgesteld aan harde muziek neemt de kans op gehoorschade toe. 

Stichting Leergeld kan helpen!

14-06-16

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Onderzoek Scholenopdekaart.nl

19-04-16

Wat is jouw mening over Scholenopdekaart.nl? Doe mee aan het onderzoek!

Welkom!

03-02-16

Welkom op de website van het CJG Drimmelen Geertruidenberg.

Sinds 1 januari 2016 gaan het CJG Drimmelen en het CJG Geertruidenberg samen verder als één CJG: het CJG Drimmelen Geertruidenberg.

Moedige moeders (en vaders) Drimmelen

03-02-16

Moedige moeders (en vaders) Drimmelen is ontstaan in 2014 door het initiatief van een moeder van een verslaafde nadat zij, tijdens het zoeken van haar eigen weg rond de verslaving van haar zoon, hoorde over Moedige Moeders Nederland. Tijdens een telefoongesprek met een lotgenote besefte zij hoe belangrijk dit is: je verhaal kwijt kunnen aan lotgenoten. Zij kon, zoals ze in een TV interview zegt, de persoon wel door de telefoon heen trekken, zoveel herkenning voelde zij.

Opvoeden/begeleiden van een hoogsensitief kind. Hoe doe je dat?

21-01-16

Heeft u een hoog sensitief kind? En hoe herkent u dit eigenlijk? Hoog sensitieve kinderen merken veel op in hun omgeving, denken diep na over alles en wachten met iets doen totdat ze het zelf veilig genoeg vinden. Het is een uitdaging om hoog sensitieve kinderen in hun kracht te zetten, maar hoe doe je dat? Tijdens de basiscursus ‘Hoogsensitieve kinderen’ krijgt u tips en praktische handvaten die u en uw kind/leerling verder kunnen helpen.