Nieuws

Alle nieuwsitems

CJG professional vertelt over kindermishandeling bij Omroep Ros Drimmelen

09-12-16

In het kader van De Week tegen Kindermishandeling is Ivo Groesen, CJG professional gevraagd om aan te schuiven bij Omroep Ros Drimmelen. Hij vertelt over wat het CJG Drimmelen Geertruidenberg doet om kindermishandeling te voorkomen. Bij verdenking van kindermishandeling adviseert het CJG hoe de situatie kan worden doorbroken en biedt hulp.

Negen kinderen uit de gemeente ontvangen hun oppasdiploma

01-12-16

“Het was echt een aanrader hoor. Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Het is namelijk best een grote verantwoordelijkheid als je op iemand anders zijn/haar kind past.” “We hebben geleerd hoe je moet handelen in noodsituaties. Je hoopt dat het nooit voorkomt, maar wij zijn in ieder geval voorbereid.”

Bij het vermoeden van Kindermishandeling kom je in actie! Altijd! #ikkijknietweg

07-11-16

In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk! Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.

Gezocht: Supergewone Pleegouders!

24-10-16

Tijdens De Week van de Pleegzorg  (29 okt t/m 6 nov) organiseert Juzt de reizende expositie 'Supergewone Pleegouders gezocht'! De kinderen van de reizende expositie helpen mee in de zoektocht naar nieuwe pleegouders, voor kinderen die niet thuis kunnen wonen.

Wat wil jij verbeteren in Nederland? Vertel het de Kinderombudsman!

21-10-16

Ben jij tussen de 9 en 18 jaar, dan wil de kinderombudsman van jou horen wat er voor kinderen en jongeren in Nederland moet worden verbeterd. De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren.

Haal je oppasdiploma!

13-10-16

Op zoek naar een bijbaantje als oppas maar nog geen ervaring? Geef je dan nu op voor de oppascursus en leer alle basisvaardigheden!

Documentaire 'Sterke ouders, sterke kinderen!' Op eigen kracht verder!

11-10-16

Juzt heeft de documentaire ‘Sterke ouders, sterke kinderen’ gemaakt waarin twee gezinnen worden gevolgd die ondersteuning krijgen bij de opvoeding.

Iedereen doet het… Opvoeden en ouder zijn. Blijf in contact en doe het samen!

04-10-16

In de Week van de Opvoeding kunnen ouders en professionals in contact komen met andere ouders, feedback vragen en advies geven over opvoedvragen.

Sociale weerbaarheidstraining Rots en Water

26-09-16

Het CJG Drimmelen Geertruidenberg start i.s.m. Surplus Welzijn op 3 november met de sociale weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen en jongeren die hun zelfvertrouwen en sociale en communicatieve vaardigheden willen verbeteren en  weerbaarder willen worden.

Street League Drimmelen van start!

15-09-16

Sporten voor een kind  is goed voor zijn/haar gezondheid en voor de sociale contacten. Als kinderen al vroeg kennismaken met sport, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft je kind de rest van zijn leven plezier van. In Drimmelen is de Street League Drimmelen van start gegaan! 

Stoere Traktaties! Verras je klas met groente en fruit!

21-07-16

Steeds meer basisscholen bevorderen het gezond trakteren. Een fantastische ontwikkeling om kinderen (en hun ouders) extra bewust te maken van het belang van goede voeding en een gezonde levensstijl.

Zelf 13-jarige al piep in het oor na harde muziek

11-07-16

Maar liefst 57% van de middelbare scholieren van gemiddeld 13 jaar geeft aan last te hebben van een piep in het oor na het luisteren van muziek op hun muziekspeler of na het bezoeken van een feestje. Door op jonge leeftijd al regelmatig te worden blootgesteld aan harde muziek neemt de kans op gehoorschade toe. 

Stichting Leergeld kan helpen!

14-06-16

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Onderzoek Scholenopdekaart.nl

19-04-16

Wat is jouw mening over Scholenopdekaart.nl? Doe mee aan het onderzoek!

Welkom!

03-02-16

Welkom op de website van het CJG Drimmelen Geertruidenberg.

Sinds 1 januari 2016 gaan het CJG Drimmelen en het CJG Geertruidenberg samen verder als één CJG: het CJG Drimmelen Geertruidenberg.

Moedige moeders (en vaders) Drimmelen

03-02-16

Moedige moeders (en vaders) Drimmelen is ontstaan in 2014 door het initiatief van een moeder van een verslaafde nadat zij, tijdens het zoeken van haar eigen weg rond de verslaving van haar zoon, hoorde over Moedige Moeders Nederland. Tijdens een telefoongesprek met een lotgenote besefte zij hoe belangrijk dit is: je verhaal kwijt kunnen aan lotgenoten. Zij kon, zoals ze in een TV interview zegt, de persoon wel door de telefoon heen trekken, zoveel herkenning voelde zij.