Nieuws

Alle nieuwsitems

Autismeweek 2017

22-03-17

Van 1 t/m 8 april vindt de NVA Autismeweek plaats. Deze week staat in het teken van extra aandacht voor zo'n 190.000 mensen met aurisme in ons land. Ook Autisme Netwerk Nederland organiseert tijdens deze speciale week diverse activiteiten.

Brainblocks: hulp bij autisme

15-03-17

Binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kunnen mensen met autisme ondersteuning krijgen met behulp van Brain Blocks. Brain Blocks is een ‘toolbox’ om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (en met mensen in hun omgeving) te kunnen praten over autisme. Een communicatiemiddel om te komen tot één beeld en één taal.

Film 'Dit is ons leven'

15-03-17

De film 'Dit is ons leven' geeft je een kijkje achter de schermen van drie gezinslevens van ernstig meervoudig beperkte kinderen. 

 

Iets vervelends gebeurd op internet? Meldknop.nl

08-03-17

Op internet kun je allerlei problemen tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld gepest worden via internet of er kunnen nare foto's of filmpjes van jou worden geplaatst. Zonder dat jij dit wilt. Via meldknop.nl krijgen jongeren tussen de 11 en 16 jaar informatie en advies om het internetprobleem op te lossen. Meldknop.nl is een initiatief van Veilig internetten en wordt ondersteund door de politie.

Technische storing opgelost

07-03-17

In verband met een technische storing waren we helaas korte tijd telefonisch niet bereikbaar. In de loop van vanochtend is de storing verholpen en is het CJG Drimmelen Geertruidenberg weer telefonisch bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Jongeren Kieswijzer

28-02-17

Ben je jong en weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen op 15 maart? Of is het zelfs je eerste keer? Kijk dan eens op de Jongerenkieswijzer. Een stemhulp helemaal voor en door jongeren ontworpen.    

App 'Mattie' helpt bij concentratie huiswerk

28-02-17

Leren zonder afleiding door social media? De app 'Mattie', speciaal ontwikkeld voor en door jongeren, helpt hierbij.  

Valentijnsdag!

14-02-17

Valentijnsdag, hoe denken kinderen eigenlijk over liefde en hoe betrek je ze bij deze 'hartjesdag'?

Chat met jouwGGD.nl voor al je gezondheidsvragen

25-01-17

Jongeren kunnen via jouwggd.nl anoniem hun vraag stellen als ze ergens mee zitten op het gebied van onder andere gezondheid, seksualiteit, onzekerheid, alcohol en drugs.

Nationale Voorleesdagen Bibliotheek Theek 5

22-01-17

Bibliotheek Theek 5 staat tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari helemaal in het teken van voorlezen.

Onderzoek ervaringen opvoeden, opgroeien en jeugdhulp

19-01-17

West-Brabantse gemeenten doen onderzoek naar ervaringen met opvoeden, opgroeien en jeugdhulp.

Kijkwijzer 'Bekijk het maar'

18-01-17

Kijkwijzer heeft een apart platform voor kinderen: Bekijk het maar!

Nieuwe serie Klokhuis over scheiden

16-01-17

Onderzoek wijst uit dat kinderen weinig durven te zeggen over de scheiding van hun ouders omdat ze niemand verdriet willen doen.

Kinderen willen échte aandacht!

15-12-16

Kinderen en jongeren willen échte aandacht van de mensen om hen heen. Van ouders, familie en vrienden, maar ook van professionals. Kinderen benoemen dat professionals vaak een gebrek hebben aan tijd of interesse, een te grote focus op wat er in het dossier staat of kinderen en jongeren niet op hun niveau aanspreken.

Smartphone bezorgt jongeren slapeloze nachten

15-12-16

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 17 procent van de jongeren zich verslaafd noemt aan zijn smartphone en dat 20 procent van de jongeren lichamelijke klachten heeft door het gebruik van de telefoon. Slapeloosheid is een van de problemen.

Jongeren over de scheiding van hun ouders

13-12-16

Kinderen moeten minder vaak de dupe worden van een uit de hand gelopen scheiding van hun ouders. Dat staat in een plan van familierechters dat werd gepubliceerd.