Nieuws

Alle nieuwsitems

Jongeren Kieswijzer

28-02-17

Ben je jong en weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen op 15 maart? Of is het zelfs je eerste keer? Kijk dan eens op de Jongerenkieswijzer. Een stemhulp helemaal voor en door jongeren ontworpen.    

App 'Mattie' helpt bij concentratie huiswerk

28-02-17

Leren zonder afleiding door social media? De app 'Mattie', speciaal ontwikkeld voor en door jongeren, helpt hierbij.  

Valentijnsdag!

14-02-17

Valentijnsdag, hoe denken kinderen eigenlijk over liefde en hoe betrek je ze bij deze 'hartjesdag'?

Chat met jouwGGD.nl voor al je gezondheidsvragen

25-01-17

Jongeren kunnen via jouwggd.nl anoniem hun vraag stellen als ze ergens mee zitten op het gebied van onder andere gezondheid, seksualiteit, onzekerheid, alcohol en drugs.

Nationale Voorleesdagen Bibliotheek Theek 5

22-01-17

Bibliotheek Theek 5 staat tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari helemaal in het teken van voorlezen.

Onderzoek ervaringen opvoeden, opgroeien en jeugdhulp

19-01-17

West-Brabantse gemeenten doen onderzoek naar ervaringen met opvoeden, opgroeien en jeugdhulp.

Kijkwijzer 'Bekijk het maar'

18-01-17

Kijkwijzer heeft een apart platform voor kinderen: Bekijk het maar!

Nieuwe serie Klokhuis over scheiden

16-01-17

Onderzoek wijst uit dat kinderen weinig durven te zeggen over de scheiding van hun ouders omdat ze niemand verdriet willen doen.

Kinderen willen échte aandacht!

15-12-16

Kinderen en jongeren willen échte aandacht van de mensen om hen heen. Van ouders, familie en vrienden, maar ook van professionals. Kinderen benoemen dat professionals vaak een gebrek hebben aan tijd of interesse, een te grote focus op wat er in het dossier staat of kinderen en jongeren niet op hun niveau aanspreken.

Smartphone bezorgt jongeren slapeloze nachten

15-12-16

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 17 procent van de jongeren zich verslaafd noemt aan zijn smartphone en dat 20 procent van de jongeren lichamelijke klachten heeft door het gebruik van de telefoon. Slapeloosheid is een van de problemen.

Jongeren over de scheiding van hun ouders

13-12-16

Kinderen moeten minder vaak de dupe worden van een uit de hand gelopen scheiding van hun ouders. Dat staat in een plan van familierechters dat werd gepubliceerd. 

CJG professional vertelt over kindermishandeling bij Omroep Ros Drimmelen

09-12-16

In het kader van De Week tegen Kindermishandeling is Ivo Groesen, CJG professional gevraagd om aan te schuiven bij Omroep Ros Drimmelen. Hij vertelt over wat het CJG Drimmelen Geertruidenberg doet om kindermishandeling te voorkomen. Bij verdenking van kindermishandeling adviseert het CJG hoe de situatie kan worden doorbroken en biedt hulp.

Negen kinderen uit de gemeente ontvangen hun oppasdiploma

01-12-16

“Het was echt een aanrader hoor. Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Het is namelijk best een grote verantwoordelijkheid als je op iemand anders zijn/haar kind past.” “We hebben geleerd hoe je moet handelen in noodsituaties. Je hoopt dat het nooit voorkomt, maar wij zijn in ieder geval voorbereid.”

Bij het vermoeden van Kindermishandeling kom je in actie! Altijd! #ikkijknietweg

07-11-16

In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk! Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.

Gezocht: Supergewone Pleegouders!

24-10-16

Tijdens De Week van de Pleegzorg  (29 okt t/m 6 nov) organiseert Juzt de reizende expositie 'Supergewone Pleegouders gezocht'! De kinderen van de reizende expositie helpen mee in de zoektocht naar nieuwe pleegouders, voor kinderen die niet thuis kunnen wonen.

Wat wil jij verbeteren in Nederland? Vertel het de Kinderombudsman!

21-10-16

Ben jij tussen de 9 en 18 jaar, dan wil de kinderombudsman van jou horen wat er voor kinderen en jongeren in Nederland moet worden verbeterd. De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren.