Nieuws

Alle nieuwsitems

Uitnodiging Happy Ouders!

10-05-17

Op dinsdag 16 mei 2017 vindt een nieuwe editie van Happy Ouders Oosterhout plaats. Ouders van kinderen vanaf 15 jaar kunnen ‘gaan stappen’ in de binnenstad van Oosterhout.

Oppascursus voor jongeren

26-04-17

Het CJG Drimmelen Geertruidenberg en Jongerenwerk Surplus Drimmelen starten 8 mei 2017 voor de tweede keer een oppascursus.

Club Kruimel voor kinderen met beperking

19-04-17

Club Kruimel biedt gratis speelgoed en kinderkleding aan gezinnen met kind(eren) met een beperking. Dit initiatief is gevestigd in Breda, maar ook gezinnen uit de regio kunnen zich hiervoor aanmelden. 

Hoeveel speelruimte geef jij je kind?

02-04-17

Risicovol spelen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daardoor leren ze risico’s inschatten, worden ze zelfredzaam en bouwen ze zelfvertrouwen op.

Thema Week van de Opvoeding 2017 bekend

31-03-17

Het thema van de Week van de Opvoeding 2017 is bekend: 'Buiten de lijntjes’. Dit jaar vindt de Week van de Opvoeding plaats van 2 t/m 8 oktober.
 

Autismeweek 2017

22-03-17

Van 1 t/m 8 april vindt de NVA Autismeweek plaats. Deze week staat in het teken van extra aandacht voor zo'n 190.000 mensen met aurisme in ons land. Ook Autisme Netwerk Nederland organiseert tijdens deze speciale week diverse activiteiten.

Brainblocks: hulp bij autisme

15-03-17

Binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kunnen mensen met autisme ondersteuning krijgen met behulp van Brain Blocks. Brain Blocks is een ‘toolbox’ om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme (en met mensen in hun omgeving) te kunnen praten over autisme. Een communicatiemiddel om te komen tot één beeld en één taal.

Film 'Dit is ons leven'

15-03-17

De film 'Dit is ons leven' geeft je een kijkje achter de schermen van drie gezinslevens van ernstig meervoudig beperkte kinderen. 

 

Iets vervelends gebeurd op internet? Meldknop.nl

08-03-17

Op internet kun je allerlei problemen tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld gepest worden via internet of er kunnen nare foto's of filmpjes van jou worden geplaatst. Zonder dat jij dit wilt. Via meldknop.nl krijgen jongeren tussen de 11 en 16 jaar informatie en advies om het internetprobleem op te lossen. Meldknop.nl is een initiatief van Veilig internetten en wordt ondersteund door de politie.

Technische storing opgelost

07-03-17

In verband met een technische storing waren we helaas korte tijd telefonisch niet bereikbaar. In de loop van vanochtend is de storing verholpen en is het CJG Drimmelen Geertruidenberg weer telefonisch bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Jongeren Kieswijzer

28-02-17

Ben je jong en weet je nog niet op welke partij je gaat stemmen op 15 maart? Of is het zelfs je eerste keer? Kijk dan eens op de Jongerenkieswijzer. Een stemhulp helemaal voor en door jongeren ontworpen.    

App 'Mattie' helpt bij concentratie huiswerk

28-02-17

Leren zonder afleiding door social media? De app 'Mattie', speciaal ontwikkeld voor en door jongeren, helpt hierbij.  

Valentijnsdag!

14-02-17

Valentijnsdag, hoe denken kinderen eigenlijk over liefde en hoe betrek je ze bij deze 'hartjesdag'?

Chat met jouwGGD.nl voor al je gezondheidsvragen

25-01-17

Jongeren kunnen via jouwggd.nl anoniem hun vraag stellen als ze ergens mee zitten op het gebied van onder andere gezondheid, seksualiteit, onzekerheid, alcohol en drugs.

Nationale Voorleesdagen Bibliotheek Theek 5

22-01-17

Bibliotheek Theek 5 staat tijdens de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari helemaal in het teken van voorlezen.

Onderzoek ervaringen opvoeden, opgroeien en jeugdhulp

19-01-17

West-Brabantse gemeenten doen onderzoek naar ervaringen met opvoeden, opgroeien en jeugdhulp.