Nieuws

Alle nieuwsitems

Ben jij mantelzorger? Vraag dan de mantelzorgwaardering aan!

28-11-17

Zorg jij voor je vader, moeder, broer, zus of grootouder die gehandicapt of langdurig ziek is? En doe jij dit structureel en onbetaald? Dan ben jij een mantelzorger en kom je in aanmerking voor een mantelzorgwaardering. Bij de term mantelzorger denken we vaak aan volwassenen, maar er zijn ook veel jongeren die mantelzorger zijn.

Week tegen Kindermishandeling

23-11-17

In Nederland groeien ruim 118.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Veel te veel natuurlijk! Ieders inzet is nodig om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen. Om de aanpak hiervan te versterken wordt jaarlijks de Week tegen Kindermishandeling georganiseerd. Deze vindt plaats van 20 tot en met 26 november.

Twaalf meiden behalen oppasdiploma!

21-11-17

Vorige week namen twaalf meiden hun welverdiende oppasdiploma in ontvangst! Zij hebben deelgenomen aan de oppascursus van CJG Drimmelen Geertruidenberg en Jongerenwerk Surplus Drimmelen.

Samen maken wij Drimmelen

21-11-17

De gemeente Drimmelen heeft een enquête uitgezet over de vraag hoe zij inwoners meer kunnen betrekken bij plannen en beleid.

Prijswinnaars stoepkrijtwedstrijd ‘Kies je eigen kleur’

17-10-17

Van 2 tot en met 8 oktober konden alle kinderen uit de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg deelnemen aan de stoepkrijtwedstrijd ‘Kies je eigen kleur!’. De wedstrijd werd georganiseerd door CJG Drimmelen Geertruidenberg in de Week van de Opvoeding. De grote winnaars van de wedstrijd zijn de 7-jarige Lenna van Haestregt en 10-jarige Sterre van Eijndt uit Raamsdonksveer van BSO de Kikkers. Als prijs krijgen zij een fotoshoot cadeau van Fotostudio 27 in Raamsdonksveer!

Woensdag 4 oktober ouderavond jonge mantelzorgers

03-10-17

Groeien uw kinderen op in een gezin waarvan een van de ouders chronisch ziek is, bijvoorbeeld in een rolstoel zit, doof is of psychische problematiek heeft? Of een van de andere kinderen heeft een lichamelijke of geestelijke beperking of heeft ADHD? Dit heeft invloed op de thuissituatie en de opvoeding. Soms moeten kinderen meer rekening houden of meehelpen in huis of ze maken zich zorgen om de thuissituatie. 1 op de 4 kinderen groeit op in een gezin met zorg! Wij noemen deze kinderen jonge mantelzorgers.

 

Geef jongeren een stem

28-09-17

MEE is op zoek naar kinderen/jongeren met autisme die met hen het gesprek in willen gaan.

Ouderenavond Steunpunt Mantelzorg op 4 oktober

24-09-17

Zit moeder in een rolstoel of is vader somber, is er een broertje of zusje lichamelijk beperkt of heeft AD(H)D? Dan kunnen de andere opgroeiende kinderen hier iets van merken en is er impact op het gezin. Op 4 oktober om 19.30 uur organiseert Steunpunt Mantelzorg een ouderavond.

Brakkenfestival

21-06-17

Surplus Welzijn organiseert van 17 t/m 21 juli 2017 weer het Brakkenfestival. Het evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar vindt plaats bij Optisport, de ijsbaan aan de Terheijdenseweg in Breda.

Jonge mantelzorgers in beeld

14-06-17

Lotte Koevoets, van Stichting Welzijn en Ondersteuning (SWO), gaf onlangs een presentatie over jonge mantelzorgers. Centraal stond de aandacht van ouders, scholen én betrokken professionals voor deze kwetsbare doelgroep.

Oppasdiploma in the pocket!

31-05-17

Op 29 mei 2017 nam een tweede enthousiaste groep van 9 meiden vol trots hun 
oppas diploma in ontvangst. De leergierige groep voerde vier avonden lang gesprekken, besprak stellingen en speelde rollenspellen.

 

Ouder Kind Café

22-05-17

Op vrijdag 19 mei 2017 vond er weer een geslaagde bijeenkomst Ouder-Kind Café plaats. Deze keer verzorgd door het CJG Drimmelen Geertruidenberg. De kinderen hebben heerlijk geknutseld. En onder het genot van een lekker kopje koffie spraken ouders met de aanwezige professionals en wisselden ervaringen uit met andere ouders.

De volgende bijeenkomst Ouder-Kind Café vindt plaats op vrijdag 23 juni 2017. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Ouder Kind Café van de gemeente Geertruidenberg.  

Speelbos Made geopend

22-05-17

Wethouder Jan-Willem Stoop van de gemeente Drimmelen opende vrijdag 19 mei 2017 het speelbos aan De Ronde Bergen (Haasdijk) in Made. Dat deed hij samen met een groep afgevaardigde kinderen van de basisscholen in Made.

Echtscheiding? Geef kinderen een stem!

17-05-17

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. CJG-professional Ivo Groesen vertelt in een interview met weekblad 't Carilon hoe het CJG ouders en kinderen zo goed mogelijk begeleidt:

 

 

 

Tips tegen eindexamenstress

15-05-17

T/m 24 mei staat voor veel leerlingen in het teken van eindexamens.

Ouder Kind Cafe

11-05-17

Op vrijdag 19 mei 2017 wordt er weer een bijeenkomst Ouder-Kind Café georganiseerd door verloskundigenpraktijk Raak en Trema. Deze keer verzorgt het CJG Drimmelen Geertruidenberg de ochtend.

De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 uur-11.30 uur aan Gijselsweer 26 in Raamsdonksveer (consultatiebureau). Toegang is gratis, net als koffie, thee en ranja. Graag tot dan!