Nieuws

Alle nieuwsitems

Schatten van kinderen op 30 mei

27-04-18

Als vader of moeder zit je met allerlei vragen. Hoe zorg je ervoor dat je kind naar je luistert, zonder dat je je geduld verliest? Ben je te streng of juist te toegeeflijk? Tijdens het inloopcafé Schatten van Kinderen op woensdag 30 mei krijg je op een laagdrempelige manier praktische tips over opvoeden en omgaan met kinderen. Het thema van de avond is Omdenken. Het inloopcafé vindt plaats in de bibliotheek in Raamsdonksveer van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Je bent van harte welkom!

Speeltips (zonder kosten) voor in de meivakantie

24-04-18

Veel kinderen hebben meivakantie. Ben je op zoek naar een leuke activiteit met de kinderen? Wij hebben een aantal tips voor je. Deze zijn ook nog eens allemaal gratis!

Vervolgonderwijs en keuzestress bij pubers!

12-04-18

Kiezen wat je later wil worden is lastig. Op de middelbare school begint het al met het kiezen van een profiel.

Zo krijgt je puber een positief zelfbeeld

29-03-18

Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden. Of je nu zwanger bent, kleuters of pubers grootbrengt, elke fase van het ouderschap kent zijn eigen uitdagingen. Het CJG Drimmelen Geertruidenberg geeft je graag ondersteuning en advies hierover. Een veelvoorkomend vraagstuk onder ouders is de onzekerheid van hun kind. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je hier mee om kunt gaan.

Interessante activiteiten tijdens de Autismeweek

17-03-18

Van 31 maart tot en met 7 april vindt de Autismeweek 2018 plaats. Een week waarin we extra aandacht vragen voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van de autismeweek is ‘Luisteren naar autisme’. In de Autismeweek vinden in onze regio allerlei interessante en leuke activiteiten plaats. Niet alleen voor ouders, maar ook voor kinderen.

Training Rots & Water op 15 maart

15-02-18

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak de grens over. Als ouder zou je willen dat je kind wat meer zelfvertrouwen krijgt, leert om op een goede manier voor zichzelf op te komen of om regels en grenzen te accepteren. Speciaal voor deze groep organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Drimmelen Geertruidenberg de training Rots & Water. De training is bedoeld voor jongens en meisjes van basisscholen en middelbare scholen. De eerstvolgende training start op 15 maart bij basisschool De Biekorf in Geertruidenberg.

25 vrijkaarten voor lezing Mensenkinderen Steven Pont

15-02-18

Hoe werkt een kinderbrein? Wat stimuleer je als ouder? Waar komt die reactie van je kind vandaan en hoe kun je situaties voor zijn? Veel vragen waar je als ouder graag antwoord op wilt hebben. De lezing Mensenkinderen van Steven Pont geeft je hier op een praktische en humoristische wijze meer inzicht in. De lezing wordt gegeven op woensdag 14 maart in Oosterhout. CJG Drimmelen Geertruidenberg ondersteunt dit initiatief van harte!

De week van het vergeten kind

29-01-18

Van 29 januari tot en met 4 februari vindt de Week van Het Vergeten Kind 2018 plaats. Een week lang vraagt Het Vergeten Kind aandacht voor kwetsbare kinderen door het hele land, om zo een urgent probleem op de maatschappelijke en politieke agenda te plaatsen. Het thema van dit jaar is ‘Een klein gebaar van echte aandacht’.

Groei en ontwikkeling in de puberteit

09-01-18

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Vooral niet als je kind in de puberteit zit. Pubers zijn vaak eigenwijs; ze zijn het liever niet met je eens. Dat komt door de groei van de hersenen en de wil om zelfstandig te worden. Ga je daar steeds tegenin, dan kun je veel ruzie hebben.

Laat je puber juist eigenwijs zijn. Dat is goed. Als pubers eigenwijs zijn, betekent dit dat ze zich ontwikkelen. Ze komen op voor zichzelf en voor dingen waar ze mee bezig zijn. Hieronder vind je enkele tips over hoe je om kunt gaan met je eigenwijze puber.

Kerst met kinderen: een aantal tips

19-12-17

Pakjesavond is nog maar net achter de rug en de Kerstdagen staan alweer voor de deur. Het is een gezellige periode, maar ook een hele drukke periode. Je moet het kerstdiner voorbereiden (op school én thuis), kerstinkopen doen, gaat langs bij familie en tussendoor moet je waarschijnlijk ook nog werken.

Thema-avond Hoogsensitieve kinderen

12-12-17

Op donderdag 18 januari organiseert MEE West-Brabant een thema-avond over  hoogsensitieve kinderen. De avond is bedoeld voor ouders van hoogsensitieve kinderen en andere geïnteresseerden. U bent  welkom van 19.30 uur tot 21.30 uur bij de MEE-vestiging aan de Heerbaan 100 in Breda (ontvangst vanaf 19.00 uur).

Ben jij mantelzorger? Vraag dan de mantelzorgwaardering aan!

28-11-17

Zorg jij voor je vader, moeder, broer, zus of grootouder die gehandicapt of langdurig ziek is? En doe jij dit structureel en onbetaald? Dan ben jij een mantelzorger en kom je in aanmerking voor een mantelzorgwaardering. Bij de term mantelzorger denken we vaak aan volwassenen, maar er zijn ook veel jongeren die mantelzorger zijn.

Week tegen Kindermishandeling

23-11-17

In Nederland groeien ruim 118.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Veel te veel natuurlijk! Ieders inzet is nodig om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen. Om de aanpak hiervan te versterken wordt jaarlijks de Week tegen Kindermishandeling georganiseerd. Deze vindt plaats van 20 tot en met 26 november.

Twaalf meiden behalen oppasdiploma!

21-11-17

Vorige week namen twaalf meiden hun welverdiende oppasdiploma in ontvangst! Zij hebben deelgenomen aan de oppascursus van CJG Drimmelen Geertruidenberg en Jongerenwerk Surplus Drimmelen.

Samen maken wij Drimmelen

21-11-17

De gemeente Drimmelen heeft een enquête uitgezet over de vraag hoe zij inwoners meer kunnen betrekken bij plannen en beleid.

Prijswinnaars stoepkrijtwedstrijd ‘Kies je eigen kleur’

17-10-17

Van 2 tot en met 8 oktober konden alle kinderen uit de gemeenten Drimmelen en Geertruidenberg deelnemen aan de stoepkrijtwedstrijd ‘Kies je eigen kleur!’. De wedstrijd werd georganiseerd door CJG Drimmelen Geertruidenberg in de Week van de Opvoeding. De grote winnaars van de wedstrijd zijn de 7-jarige Lenna van Haestregt en 10-jarige Sterre van Eijndt uit Raamsdonksveer van BSO de Kikkers. Als prijs krijgen zij een fotoshoot cadeau van Fotostudio 27 in Raamsdonksveer!