Nieuws

Alle nieuwsitems

Doet je kind eindexamen? Zo ga jaar daar mee om!

02-05-19

De meest spannende twee weken van het voortgezet onderwijs komen eraan: het eindexamen! Deze periode is voor veel leerlingen extra stressvol.

Pesten. Wat doe je ertegen?

25-04-19

Op vrijdag 19 april was het de Landelijke Dag tegen Pesten. Goed om nog eens stil te staan bij pesten en de gevolgen hiervan. Want pesten komt helaas nog veel voor. Wat kun je als ouder doen als je kind gepest wordt?

KIES spel- en praatgroep voor kinderen in een echtscheidingssituatie

04-04-19

Een scheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze begrijpen de situatie niet altijd en zijn vaak boos, verdrietig, verward of angstig. Speciaal voor hen organiseren we de spel- en praatgroep KIES. Met KIES bieden we deze kinderen de extra ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben. We starten KIES in september 2019.

De Boekenweek - Leren lezen!

21-03-19

Van 23 t/m 31 maart is het de Boekenweek. Een week die in het teken staat van lezen. Een kind is al op jonge leeftijd bezig met het leren van lezen en schrijven. De voorbereiding begint al in groep één en twee. Maar wat kun je doen om je kind hiermee te helpen? We geven je een aantal tips!

Als je kind verliefd is

12-03-19

Wie kent het gevoel niet? Kriebels in je buik en alleen maar bij ‘die ander’ willen zijn. Zucht, verliefd. Ook kinderen kunnen verliefd zijn. En dat is voor ouders soms best vreemd.  Moet je deze gevoelens wel of niet serieus nemen? Hier wat tips en informatie over hoe je verliefdheid bij je kind herkent en hoe je ermee kunt omgaan.

Een carnaval van NIX!

07-02-19

Carnaval is in aantocht. Een feest voor jong en oud. Een tijd waarbij jongeren vaak in de verleiding komen om alcohol te drinken. Hoe zorg je ervoor dat jouw puber zich ook tijdens de carnaval aan de NIX afspraak houdt? We geven  je een aantal tips!

Hoe leer je je kind omgaan met geld?

20-12-18

Soms ben je als ouder op zoek naar goede informatie over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Daarom geeft CJG Drimmelen Geertruidenberg je handige tips. Ditmaal over een onderwerp waar iedere ouder mee te maken krijgt. Hoe leer je je kind omgaan met geld?

Informatieavond pleegzorg op maandag 10 december

28-11-18

Heeft u ooit eens nagedacht om pleegouder te worden of wilt u daar graag meer informatie over? Kom dan op maandag 10 december naar de informatieavond over pleegzorg van Juzt. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer.

Ik maak het verschil

19-11-18

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Dit is meer dan dat je misschien verwacht. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Deze week, tijdens de Week tegen kindermishandeling, wordt hier in heel Nederland extra aandacht besteedt.

Je kind op internet en social media. Tips voor ouders!

16-11-18

In De Week van de Mediawijsheid is er aandacht voor het mediagebruik van jouw kind. Steeds meer kinderen zijn op jonge leeftijd druk op internet en social media. Dat brengt de nodige opvoedkundige vragen met zich mee.

Tips voor de herfstvakantie!

17-10-18

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kids op pad te gaan. Zoek je leuke ideeën? We geven je een aantal tips!

Een hechte band tussen ouders en kind. Dat gun je ieder gezin!

02-10-18

Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenspel tussen ouders,  kinderopvang, school en de sportvereniging.  Maar vergeet ook niet de band met je kind. Hoe werk je daaraan terwijl het leven al zo druk is? Een goed moment om hier eens extra aandacht aan te besteden is de Week van de Opvoeding. De Week van de Opvoeding loopt van maandag 1 tot met zondag 7 oktober.

Win het spel Samenspel tijdens de Week van de Opvoeding

20-09-18

Van 1 tot en met 7 oktober is het de Week van de Opvoeding. Een week die in het teken staat van opvoeden en ouderschap. In heel Nederland worden er workshops, webinars, lezingen en andere activiteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Opvoeden is samenspel’.

Pesten. Wat doe je ertegen?

16-09-18

Het is deze week de Week tegen pesten. En dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De gevolgen van pesten zijn namelijk ernstig. Het is daarom belangrijk om het probleem op tijd en goed aan te pakken. Ook als je kind digitaal wordt gepest.

Hoe kun je laaggeletterdheid voorkomen?

03-09-18

Het is deze week de Week van de Alfabetisering. Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn hebben grote moeite met lezen. Wat is laaggeletterdheid en wat kun je doen om laaggeletterdheid bij jouw kind te voorkomen?

Mijn kind vertoont agressief gedrag, wat doe je ertegen?

28-08-18

Schreeuwen, schoppen, slaan en bijten; bij veel kinderen gebeurt dat wel eens. Sommige vormen van agressief gedrag horen bij een bepaalde leeftijd. Denk maar aan de driftbuien van je peuter of de plotselinge kwaadheid van een puber. Gaat het gedrag te ver? Hieronder lees je wat ertegen kunt doen.