Nieuws

Alle nieuwsitems

Zit u in een echtscheidingssituatie? Kijk de video!

13-02-20

CJG en Surplus zetten de belangrijkste aspecten op een rijtje waarmee u te maken kunt krijgen als u gaat scheiden.

Voorlezen maakt je leuker

14-01-20

22 Januari tot 1 februari zijn de nationale voorleesdagen. Met in de hoofdrol Moppereend.

Training Rots & Water

14-01-20

Sommige kinderen worden gepest, vertonen meeloopgedrag of gaan veel te vaak de grens over. Een weerbaarheidstraining Rots & Water kan dan een optie zijn.

Het Autisme Belevingscircuit - inzicht in een leven met autisme

07-01-20

Altijd al benieuwd hoe het is om te leven met autisme (ASS)? Beleef het zelf eens en meld je aan bij Magazijn076 in Breda voor het Autisme Belevingscircuit.

Negatief zelfbeeld bij jongeren. Hoe ga je daar als ouder mee om?

03-12-19

Deze onzekerheid en ontevredenheid hoort eigenlijk bij de (pre)puberteit.

Week van de Pleegzorg 2019

31-10-19

Van 30 oktober t/m 6 november organiseert Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, voor de vijfde keer de Week van de Pleegzorg.

Week van de Opvoeding – Hand in hand

01-10-19

Van 7 t/m 13 oktober is het de Week van de Opvoeding. Een week die in het teken staat van opvoeden en ouderschap.

Succesvolle startbijeenkomst van KIES

24-09-19

KIES is een spel- en praatgroep voor kinderen in een echtscheidingssituatie.

Maandag 23 september vond de startbijeenkomst plaats met een ouder- informatiemiddag. We ontvingen de ouders in het gemeentehuis in Made.

Kinderboekenweek - Reis mee!

24-09-19

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Een week die in het teken staat van voertuigen.

Weerbaarheidstraining Rots & Water voor kinderen van groep 6 en 7

17-09-19

Rots & Water vergroot spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. CJG Drimmelen Geertruidenberg start een nieuwe training in november. 

De Gouden Weken

10-09-19

De Gouden Weken zijn begonnen. De belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. 

Doet je kind eindexamen? Zo ga jaar daar mee om!

02-05-19

De meest spannende twee weken van het voortgezet onderwijs komen eraan: het eindexamen! Deze periode is voor veel leerlingen extra stressvol.

Pesten. Wat doe je ertegen?

25-04-19

Op vrijdag 19 april was het de Landelijke Dag tegen Pesten. Goed om nog eens stil te staan bij pesten en de gevolgen hiervan. Want pesten komt helaas nog veel voor. Wat kun je als ouder doen als je kind gepest wordt?

KIES spel- en praatgroep voor kinderen in een echtscheidingssituatie

04-04-19

Een scheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze begrijpen de situatie niet altijd en zijn vaak boos, verdrietig, verward of angstig. Speciaal voor hen organiseren we de spel- en praatgroep KIES. Met KIES bieden we deze kinderen de extra ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben. We starten KIES in september 2019.

De Boekenweek - Leren lezen!

21-03-19

Van 23 t/m 31 maart is het de Boekenweek. Een week die in het teken staat van lezen. Een kind is al op jonge leeftijd bezig met het leren van lezen en schrijven. De voorbereiding begint al in groep één en twee. Maar wat kun je doen om je kind hiermee te helpen? We geven je een aantal tips!

Als je kind verliefd is

12-03-19

Wie kent het gevoel niet? Kriebels in je buik en alleen maar bij ‘die ander’ willen zijn. Zucht, verliefd. Ook kinderen kunnen verliefd zijn. En dat is voor ouders soms best vreemd.  Moet je deze gevoelens wel of niet serieus nemen? Hier wat tips en informatie over hoe je verliefdheid bij je kind herkent en hoe je ermee kunt omgaan.