Nieuws

Alle nieuwsitems

Tips voor de herfstvakantie!

17-10-18

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kids op pad te gaan. Zoek je leuke ideeën? We geven je een aantal tips!

Een hechte band tussen ouders en kind. Dat gun je ieder gezin!

02-10-18

Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenspel tussen ouders,  kinderopvang, school en de sportvereniging.  Maar vergeet ook niet de band met je kind. Hoe werk je daaraan terwijl het leven al zo druk is? Een goed moment om hier eens extra aandacht aan te besteden is de Week van de Opvoeding. De Week van de Opvoeding loopt van maandag 1 tot met zondag 7 oktober.

Win het spel Samenspel tijdens de Week van de Opvoeding

20-09-18

Van 1 tot en met 7 oktober is het de Week van de Opvoeding. Een week die in het teken staat van opvoeden en ouderschap. In heel Nederland worden er workshops, webinars, lezingen en andere activiteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Opvoeden is samenspel’.

Pesten. Wat doe je ertegen?

16-09-18

Het is deze week de Week tegen pesten. En dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De gevolgen van pesten zijn namelijk ernstig. Het is daarom belangrijk om het probleem op tijd en goed aan te pakken. Ook als je kind digitaal wordt gepest.

Hoe kun je laaggeletterdheid voorkomen?

03-09-18

Het is deze week de Week van de Alfabetisering. Zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn hebben grote moeite met lezen. Wat is laaggeletterdheid en wat kun je doen om laaggeletterdheid bij jouw kind te voorkomen?

Mijn kind vertoont agressief gedrag, wat doe je ertegen?

28-08-18

Schreeuwen, schoppen, slaan en bijten; bij veel kinderen gebeurt dat wel eens. Sommige vormen van agressief gedrag horen bij een bepaalde leeftijd. Denk maar aan de driftbuien van je peuter of de plotselinge kwaadheid van een puber. Gaat het gedrag te ver? Hieronder lees je wat ertegen kunt doen.

Hoe ondersteun ik mijn kind bij een scheiding?

26-07-18

Scheidingen komen helaas nog erg vaak voor. Voor de meeste kinderen is het heel naar als hun ouders gaan scheiden. Ze vinden een scheiding een ingrijpende gebeurtenis en kunnen boos, verdrietig, verward of angstig worden. Maar hoe help je de kinderen na de echtscheiding? Om te beginnen is het belangrijk dat je je kind op een goede en duidelijke manier ondersteunt.

Hoe houd je kinderen bezig in de zomervakantie?

02-07-18

De zomervakantie komt eraan! De kinderen mogen lekker even bijkomen van de schoolperiode. Maar hoe houd je de kids bezig? In ieder geval met de wilde waterspelletjes in dit artikel. Lekker in de achtertuin of op straat met een groepje buurtkinderen. Plezier en afkoeling zijn verzekerd!

Positief opvoeden. Hoe doe je dat?

20-06-18

1+1 = 2
2+3 = 1
3-1 = 2
2+2 = 4

Wat valt je op? De meesten zeggen vast: er is er een fout. Dat klopt helemaal, maar je kunt ook zeggen: er zijn er drie goed! Je kijkt dan op een andere, positieve manier naar een situatie. Zo kun je ook kijken naar opvoeden. En dat maakt opvoeden een stuk leuker!

Friet- & filmdag voor jonge mantelzorgers

14-06-18

Ben jij onder de 23 jaar en zorg jij voor je broer, zus, vader of moeder met een chronische ziekte of beperking? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Op vrijdag 22 juni organiseert het Steunpunt Mantelzorg een friet- & filmdag voor alle jonge mantelzorgers uit de gemeente Drimmelen.

Majorette voor mensen met een beperking

10-06-18

Sporten is gezond, ook voor mensen met een beperking. Het geeft ze zelfvertrouwen en stimuleert dat ze grenzen verleggen en deelnemen aan de samenleving. In Made is een majorettevereniging voor kinderen met een beperking opgericht, ParaDoskonale. Het is de eerste van Nederland voor kinderen met een beperking.

Schatten van kinderen op 30 mei

27-04-18

Als vader of moeder zit je met allerlei vragen. Hoe zorg je ervoor dat je kind naar je luistert, zonder dat je je geduld verliest? Ben je te streng of juist te toegeeflijk? Tijdens het inloopcafé Schatten van Kinderen op woensdag 30 mei krijg je op een laagdrempelige manier praktische tips over opvoeden en omgaan met kinderen. Het thema van de avond is Omdenken. Het inloopcafé vindt plaats in de bibliotheek in Raamsdonksveer van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Je bent van harte welkom!

Speeltips (zonder kosten) voor in de meivakantie

24-04-18

Veel kinderen hebben meivakantie. Ben je op zoek naar een leuke activiteit met de kinderen? Wij hebben een aantal tips voor je. Deze zijn ook nog eens allemaal gratis!

Vervolgonderwijs en keuzestress bij pubers!

12-04-18

Kiezen wat je later wil worden is lastig. Op de middelbare school begint het al met het kiezen van een profiel.

Zo krijgt je puber een positief zelfbeeld

29-03-18

Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden. Of je nu zwanger bent, kleuters of pubers grootbrengt, elke fase van het ouderschap kent zijn eigen uitdagingen. Het CJG Drimmelen Geertruidenberg geeft je graag ondersteuning en advies hierover. Een veelvoorkomend vraagstuk onder ouders is de onzekerheid van hun kind. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je hier mee om kunt gaan.

Interessante activiteiten tijdens de Autismeweek

17-03-18

Van 31 maart tot en met 7 april vindt de Autismeweek 2018 plaats. Een week waarin we extra aandacht vragen voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van de autismeweek is ‘Luisteren naar autisme’. In de Autismeweek vinden in onze regio allerlei interessante en leuke activiteiten plaats. Niet alleen voor ouders, maar ook voor kinderen.