Nieuws

Alle nieuwsitems

Wat vertel je kinderen over corona?

22-10-20

'Lieg niet maar maak het ook niet te zwaar.'

Pleegouder worden?

20-10-20

Nieuwe pleegouders zijn heel hard nodig!

Tips voor de herfstvakantie

15-10-20

Het is herfstvakantie! Tijd om lekker met de kinderen op pad te gaan. Wat zijn leuke ideeën die passen binnen de aangepaste maatregelen tegen het coronavirus. We geven je een aantal tips!

 

Masterclass samengestelde gezinnen

06-10-20

Vandaag volgen onze jeugdprofessionals een masterclass samengestelde gezinnen.

Kamil, de groene kameleon, wij geven 2 boeken weg

06-10-20

Het is de Week van de Opvoeding met als thema ‘Staan en Opvallen’. En wij mogen deze week 2 boeken weggeven van Kamil, de groene kameleon.

 

CJG slaat de handen ineen voor kwetsbare zwangeren

01-10-20

Meestal is zwangerschap een periode van blijdschap, waarbij de zwangere vrouw ‘op een roze wolk’ de komst van haar kind afwacht en vervolgens geniet van haar kraamperiode. Dit is in de praktijk alleen niet altijd het geval.

We starten in januari een nieuwe KIES spel- en praatgroep voor kinderen In een echtscheidingssituatie

03-09-20

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Een scheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze begrijpen de situatie niet altijd en zijn vaak boos, verdrietig, verward of angstig. Speciaal voor hen organiseren we de spel- en praatgroep KIES.

Weerbaarheidstraining Rots & Water gaat van start

01-09-20

Wij starten in september met de weerbaarheidstraining Rots & Water voor kinderen met het geboortejaar 2011-2012. Deze training vergroot spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen.

Op tijd de deur uit

23-07-20

’s Ochtends is het spitsuur. In korte tijd moet iedereen opstaan, wassen, aankleden en ontbijten. Hoe doorsta je goed die ochtendspits?

Hoe praat jij met je kind over het coronavirus?

16-07-20

Het belangrijkste is: stel vragen en luister naar je kind. Wees eerlijk over het coronavirus zonder je kind bang te maken.

Scheidingsadvies

02-07-20

In iedere relatie komen ups en downs voor en dat is heel normaal. Soms hebben de downs de overhand en dat heeft effect op hoe je in je vel zit.

Meldpunt Crisiszorg bereikbaar voor alle inwoners

16-06-20

Inwoners van West-Brabant die zich ernstige zorgen maken over iemand in hun omgeving, kunnen terecht bij het Meldpunt Crisiszorg West-Brabant.

Hoe werken wij op kantoor tijdens de coronaperiode?

26-05-20

Voorzichtig start ook het werken op kantoor weer op. Hoe gaan we hiermee om?

Het CJG en corona-afspraken

26-05-20

Het CJG-team werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. We werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Versoepeling coronamaatregelen

23-04-20

De kinderopvang en een deel van de scholen gaan op 11 mei weer beginnen. Kinderen en jongeren mogen vanaf 29 april onder voorwaarden buiten sporten. 

Corona en hulp voor gezinnen en kinderen

15-04-20

Door het coronavirus zitten kinderen en gezinnen noodgedwongen thuis. De structuur van school valt weg en ook veel sociale contacten. Hoe leidt u dat in goede banen en waar kunt u terecht als dat niet goed lukt? Het is fijn te weten dat er hulp is voor u en uw gezin. We zetten hier de belangrijkste algemene informatie voor u op een rij.