Nieuws

Alle nieuwsitems

Week van de Pleegzorg 2019

31-10-19

Van 30 oktober t/m 6 november organiseert Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, voor de vijfde keer de Week van de Pleegzorg.

Week van de Opvoeding – Hand in hand

01-10-19

Van 7 t/m 13 oktober is het de Week van de Opvoeding. Een week die in het teken staat van opvoeden en ouderschap.

Succesvolle startbijeenkomst van KIES

24-09-19

KIES is een spel- en praatgroep voor kinderen in een echtscheidingssituatie.

Maandag 23 september vond de startbijeenkomst plaats met een ouder- informatiemiddag. We ontvingen de ouders in het gemeentehuis in Made.

Kinderboekenweek - Reis mee!

24-09-19

Van 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Een week die in het teken staat van voertuigen.

Weerbaarheidstraining Rots & Water voor kinderen van groep 6 en 7

17-09-19

Rots & Water vergroot spelenderwijs het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. CJG Drimmelen Geertruidenberg start een nieuwe training in november. 

De Gouden Weken

10-09-19

De Gouden Weken zijn begonnen. De belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. 

Doet je kind eindexamen? Zo ga jaar daar mee om!

02-05-19

De meest spannende twee weken van het voortgezet onderwijs komen eraan: het eindexamen! Deze periode is voor veel leerlingen extra stressvol.

Pesten. Wat doe je ertegen?

25-04-19

Op vrijdag 19 april was het de Landelijke Dag tegen Pesten. Goed om nog eens stil te staan bij pesten en de gevolgen hiervan. Want pesten komt helaas nog veel voor. Wat kun je als ouder doen als je kind gepest wordt?

KIES spel- en praatgroep voor kinderen in een echtscheidingssituatie

04-04-19

Een scheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze begrijpen de situatie niet altijd en zijn vaak boos, verdrietig, verward of angstig. Speciaal voor hen organiseren we de spel- en praatgroep KIES. Met KIES bieden we deze kinderen de extra ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben. We starten KIES in september 2019.

De Boekenweek - Leren lezen!

21-03-19

Van 23 t/m 31 maart is het de Boekenweek. Een week die in het teken staat van lezen. Een kind is al op jonge leeftijd bezig met het leren van lezen en schrijven. De voorbereiding begint al in groep één en twee. Maar wat kun je doen om je kind hiermee te helpen? We geven je een aantal tips!

Als je kind verliefd is

12-03-19

Wie kent het gevoel niet? Kriebels in je buik en alleen maar bij ‘die ander’ willen zijn. Zucht, verliefd. Ook kinderen kunnen verliefd zijn. En dat is voor ouders soms best vreemd.  Moet je deze gevoelens wel of niet serieus nemen? Hier wat tips en informatie over hoe je verliefdheid bij je kind herkent en hoe je ermee kunt omgaan.

Een carnaval van NIX!

07-02-19

Carnaval is in aantocht. Een feest voor jong en oud. Een tijd waarbij jongeren vaak in de verleiding komen om alcohol te drinken. Hoe zorg je ervoor dat jouw puber zich ook tijdens de carnaval aan de NIX afspraak houdt? We geven  je een aantal tips!

Hoe leer je je kind omgaan met geld?

20-12-18

Soms ben je als ouder op zoek naar goede informatie over het opvoeden en opgroeien van kinderen. Daarom geeft CJG Drimmelen Geertruidenberg je handige tips. Ditmaal over een onderwerp waar iedere ouder mee te maken krijgt. Hoe leer je je kind omgaan met geld?

Informatieavond pleegzorg op maandag 10 december

28-11-18

Heeft u ooit eens nagedacht om pleegouder te worden of wilt u daar graag meer informatie over? Kom dan op maandag 10 december naar de informatieavond over pleegzorg van Juzt. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer.

Ik maak het verschil

19-11-18

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Dit is meer dan dat je misschien verwacht. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Deze week, tijdens de Week tegen kindermishandeling, wordt hier in heel Nederland extra aandacht besteedt.

Je kind op internet en social media. Tips voor ouders!

16-11-18

In De Week van de Mediawijsheid is er aandacht voor het mediagebruik van jouw kind. Steeds meer kinderen zijn op jonge leeftijd druk op internet en social media. Dat brengt de nodige opvoedkundige vragen met zich mee.