KIES spel- en praatgroep voor kinderen in een echtscheidingssituatie

Een scheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze begrijpen de situatie niet altijd en zijn vaak boos, verdrietig, verward of angstig. Speciaal voor hen organiseren we de spel- en praatgroep KIES. Met KIES bieden we deze kinderen de extra ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben. We starten KIES in september 2019.

Een KIES is gericht op:

  • Het verwerken van de scheiding.
  • De scheiding leren begrijpen.
  • De scheiding een plek geven en leren omgaan met de situatie.

Wat leren de kinderen tijdens de KIES?

De coaches creƫren voor de kinderen een veilige groepssituatie waarin ze hun gevoelens kunnen delen met lotgenoten. Ook leren ze dat het onmogelijk is om te kiezen tussen hun ouders en dat niemand dat van hen verwacht. Kinderen kunnen na de training beter aangeven wat ze vinden en willen. Dit helpt ze verder in hun ontwikkeling.

Voor wie?

KIES is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Is jouw kind net iets ouder of jonger? Neem dan gerust contact met ons op voor advies en ondersteuning.

Praktische informatie

We starten met een ouder-informatiemiddag op 23 september. De bijeenkomsten voor kinderen zijn op maandagmiddag 30 september, 7 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 4 november, 11 november en 18 november. Op 25 november is er een ouder-evaluatiemiddag. De exacte locatie wordt nog bepaald. We kijken eerst of de meeste kinderen in de gemeente Drimmelen of in de gemeente Geertruidenberg wonen. Daarna kiezen we een geschikte locatie.

Inschrijven

Denk je dat KIES jouw kind kan helpen? Neem dan contact op met CJG-professionals Manouk van Baal via 06-83590139 of Ivo van Groesen via 06-83221974. Aanmelden kan ook via de CJG-contactpersoon van de basisschool of via het contactformulier op onze website. Je kunt je kind aanmelden tot 1 september aanmelden.

Wil je meer informatie? Download de folder over KIES.

Doelgroep

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar met gescheiden ouders.