Informatieavond pleegzorg 1 november

Aantal keer bekeken 86 Geplaatst: donderdag, 12 oktober 2017

Informatieavond
Heb je ooit eens nagedacht om pleegouder te worden of wil je daar graag meer informatie over? Kom dan op woensdag 1 november naar de informatieavond over pleegzorg. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis van Drimmelen, Park 1 in Made. Het wordt georganiseerd door pleegzorgorganisatie Juzt in samenwerking met CJG Drimmelen Geertruidenberg.

In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat gebruikmaakt van pleegzorg verdubbeld. Het gaat hier om kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen en voor korte of langere tijd in een pleeggezin wonen. Door de enorme stijging is de vraag naar pleegzorg momenteel veel groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen. Nieuwe pleeggezinnen zijn daarom hard nodig. Een pleeggezin kan zorgen voor veiligheid, stabiliteit en rust voor kinderen.

De informatieavond

Tijdens de informatieavond over pleegzorg krijg je alles te weten over pleegouderschap. Hoe is het om pleegouder te zijn, hoe word je pleegouder en kun je werk en pleegzorg combineren? Daarnaast vertelt een pleegmoeder over haar ervaringen. Uiteraard krijgt je ook volop gelegenheid om vragen te stellen.  

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan via pleegzorg@juzt.nl. Kijk voor meer informatie op www.juzt.nl/pleegzorg.